FAQ

Heb ik een danspartner nodig om me aan te melden voor een cursus?

Het is mooi meegenomen als je al een danspartner hebt gevonden, ons streven is om mensen die zich zonder partner inschrijven te matchen en daarna te plaatsen voor de cursus. Als de cursus eenmaal begint gaan we alleen met volledige paren verder.

Voor wie is Boogie Woogie en Lindy Hop dansen geschikt?

In principe voor iedereen! In beide dansvormen gaat het om plezier, het is prima op lagere tempo’s te dansen. Boogie Woogie is in de regel wat pittiger dan Lindy Hop, maar de laatste kent in de Charleston ook een intensieve variatie. Uiteindelijk gebruik je als danser wat je prettig vindt en goed aankan. Als je jezelf wil uitdagen dan kan dat in zowel de Boogie Woogie als de Lindy Hop.

Wat heb ik nodig voor het dansen?

Neem een paar platte schoenen mee, het kan geen kwaad om een paar verschillende schoenen te proberen. De beginnerscursus begint op rustig tempo, maar vanaf het tweede deel wordt het wat pittiger. Een flesje water, een handdoekje en ook een losse (trainings)broek kan handig zijn.

Wat kost een cursus?

Een cursus bij Let’s Swing van ongeveer 19 lessen kost € 100,-.

Hebben jullie ook proeflessen?

Jazeker, de eerste les van een cursus is ook een proefles. Daarnaast kun je ook verder in het dansseizoen de sfeer komen proeven, doe dit wel even in overleg. Ook onze feesten zijn natuurlijk toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Waar vind ik 40’s en 50’s Kleding?

Veel van onze leden dragen op feesten kleding geïnspireerd door de jaren 40 en 50. Voor de dames kun je dan denken aan pencil skirts en rokjes met blousjes voor een 40’s-stijl. Petticoats, polkadots en hoofdoekjes kenmerken de meer uitbundige 50′-stijl. Er zijn verscheidene grote webshops die retro/vintagekleding verkopen. Ook zijn er in Groningen enkele winkels die deze kleding verkopen.

Voor de heren is er de stoere Rockabilly stijl; rechte jeans met omslag, blousje en gilet. De Lindy Hoppers onder ons neigen vaak naar de geklede stijl uit de jaren 30 & 40: pantalon, jasje en bretels. Het aanbod in herenkleding is veel beperkter helaas, Ebay kan uitkomst bieden.

Feesten en Evenementen

Er zijn regelmatig evenementen waarbij je kunt dansen, dit kunnen onze eigen feestavonden zijn, maar ook feesten van andere dansscholen door heel Nederland. Daarnaast zijn er 50’s festivals waar naast 50’s lifestyle ook kleding en muziek te vinden is. Regelmatig gaan onze leden ook naar internationale festivals, waarbij je je een weekend of langer kan onderdompelen in dansen en lifestyle. Op onze Facebookpagina komen regelmatig evenementen voorbij!

Geven jullie ook op andere dagen les?

Momenteel zijn er alleen reguliere lessen op de dinsdagavond. Zo nu en dan zijn er wel kleine taster workshops bij evenementen waar we een demo verzorgen of bij onze eigen feesten.
Hou hiervoor de informatie van de evenementen op Facebook in de gaten.

Geven jullie ook Lindy Hop lessen?

Op dit moment niet. Wij hebben onze focus op de Rock & Roll en Boogie Woogie kant van de swing dansen. We zorgen wel dat onze lessen voor iedereen te doen zijn. Jong en oud, beginners en gevorderden.

{{ lesson_title }}

>>FORMULARI D’INSCRIPCIÓ <<
{{ lesson_room }}
{{ lesson_weekday }}
{{ lesson_time }} min.
{{ lesson_starting_hour }}
{{ lesson_classroom }}

Molt bé!

El producte {{ lesson_title }} esta a la cistella


Compra ara

- o -

Segueix comprant